Espai ple de Vida – Can Climent

Durant molt temps a la plaça Can Climent va lluir una pancarta de Stop Tanatori amb el lema “ESPAI PLE DE VIDA”. Era la nostra voluntat deixar clar que aquell espai, en el que la funerària tenia els ulls posats per fer-hi el seu jardí de comiat privat i potser fins i tot encabir-hi les 30 places d’aparcament que necessitava acreditar, NO serien seus de cap manera.

El propi Ajuntament, encapçalat per Ada Colau, senyalava directament en document públic el pàrquing infrautilitzat de motos per consentir-ne l’ús.

Un espai qualificat com a zona verda fa més de 40 anys, que ha estat abandonat i on no s’ha complert la transformació que el veïnat fa dècades que esperava. Un espai públic passant a servir als interessos d’un privat? DE CAP MANERA!!

Des de la Plataforma ens vam activar per fer visible allò que ens volien robar i es va començar a gestar el naixement d’aquest espai. Les veïnes vam invertir imaginació, il·lusió i moltes hores de feina per crear-hi vida. Vam pintar jocs a terra pels infants i les línies d’una pista de bàsquet. Vam organitzar activitats de teatre, música, ioga, ball, etc. És a dir, vam convidar la resta de ciutadans a fer nostre aquell espai. I va funcionar. Va funcionar tant que l’Ajuntament es va haver de posar les piles i fer les obres que se li requerien.

La plaça, tal i com la coneixem avui, és el resultat dels successius projectes que la Plataforma, juntament amb Castellers de Sants, va proposar al Districte, per tal que veïnes i veïns de totes les edats poguessin gaudir d’aquest espai cada dia, i que, quan arriben les festes del barri, Castellers pugui organitzar la zona de festa més gran de Sants.

Vam presentar al nomenclàtor la proposta que la plaça portés el nom de Can Climent, en memòria de la nau modernista protegida com a Bé Cultural d’Interès Local, és a dir, de l’antiga fàbrica Germans Climent creada per l’arquitecte Modest Feu. Una figura reconeguda amb una sèrie d’obres importants i encara conservades al nostre barri. Una referència viva del nostre passat industrial.

L’acte d’inauguració del dia 16 de Novembre va ser això, un acte oficial. La plaça fa temps que està viva i entre tots ens encarregarem que, mentre durin les obres que ha de fer ADIF en els nostres entorns, aquest espai vagi guanyant qualitat i serveis.

La festa grossa que farem a Can Climent serà la que organitzarem les veïnes i els veïns quan la Justícia (en virtut dels dos contenciosos interposats contra l’Ajuntament) o la pròpia realitat del dia a dia, ens doni la raó i els voltors/especuladors del tanatori treguin les potes del nostre barri, on no les haurien posat mai si l’Ajuntament hagués fet bé la seva feina!!

Mentre això arriba, gaudim de la NOSTRA plaça guanyada a l’especulació i recordeu:

“L’ÚNICA LLUITA QUE ES PERD ÉS LA QUE S’ABANDONA”.

Publicado por Stop Tanatori

Defensem el barri, l'espai públic i el patrimoni dels especuladors que pretenen fer-nos fora dels nostres espais. Ja ho van aconseguir amb el Happy Parc.

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar