Èxit d’assistència a la inauguració de la PLAÇA NOVA DE SANTS

El passat diumenge 6 de desembre es van congregar més de 300 persones a la Plaça Nova de Sants. Sota el lema: ‘Aquesta Plaça és la plaça de tothom. Fem-la nostra’,  l’acte inaugural de la Plaça, convocat per la Plataforma Stop Tanatori, va ser tot un èxit. L’aforament va estar controlat per voluntaris que vigilaven l’acompliment de les mesures d’higiene i seguretat que s’exigeixen en aquest tipus d’esdeveniment.

A l’acte van col·laborar moltes entitats i organitzacions del barri, que van fer-ho desinteressadament en defensa del barri i dels nostres espais públics. 

La jornada es va obrir amb  una roda de premsa de la Plataforma per informar sobre:

  • La reivindicació de la Plaça Nova per ús veïnal.
  • La voluntat d’emprendre accions judicials contra l’aprovació del Projecte.
  • L’inici de la campanya de Crowdfunding per cobrir les despeses legals.
  • La voluntat de constituir l’Associació de veïns Sants- Estació.
  • Convocatòria de nova Concentració el Dia 13 a les 11h a la seu del Districte, sota el lema “Els nostres espais, les nostres decisions’.

Enllaç a les declaracions de Sants3Radio Min.39

Paral·lelament a aquestes declaracions, els Tabalers de Sants començaven la festa de la millor de les maneres, amb una crida ben sonora i marxosa per si algun despistat encara no s’hi havia assabentat del que estava passant al barri.

Continuava arribant la gent, i de la mà del presentador de l’acte, un Fèlix Navarro pletòric, és va donar pas a l’acte inaugural amb el missatge reivindicatiu que la Josefina Cereza, membre de la plataforma, va adreçar a tots els assistents:

En aquest enllaç trobareu tot el parlament inaugural del nou espai.

També l’Assemblea de barri de Sants, en representació de les entitats que hi formen part, van voler aprofitar l’audiència congregada per adreçar unes paraules en defensa del nostre barri.

Ambdues intervencions van ser fortament secundades amb aplaudiments pels centenars d’assistents.

Posteriorment, l’animació a la plaça va continuar amb el magnífic contacontes el Cargol Barbut, que ens va fer a tots partícips de la història del ‘Porquet Ferotge’. Petits i grans vam gaudir de la seva espontaneïtat i tothom va passar una bona estona amb ell.

La plaça Nova estava a vessar, quan les noies de la Coral de Sant Medir van donar el relleu al Cargol Barbut. Amb les seves veus captivadores ens van deixar amb la boca oberta cançó rere cançó. Lamentem no poder compartir el vídeo de la seva actuació, a causa de problemes tècnics de so durant  la gravació.

Cantants de la Coral de Sant Medir
Cantants de la Coral de Sant Medir

La festa continuava i la Judith Príncep i el Fèlix, van posar a ballar zumba a tota la Plaça Nova. Amb una gran representació de ritme i bon humor van ser moltes les que es van aixecar a ballar amb ells:

Per acomiadar la festa vam gaudir de la música de l’Oliver Over, que ens va fer continuar ballant fins a l’acomiadament de la festa i va estrenar, pels assistents, el seu nou single ‘Navidad’.

Estem molt agraïts a tots els artistes, col.laboradors, entitats, veïns i veïnes que han sumat esforços i suports perquè aquesta plaça i aquesta festa poguessin ser una realitat. Sense tots vosaltres aquesta jornada no haguès estat possible.

Tota la dedicació queda compensada en aquest dia en què les veïnes han decidit que la Plaça Nova és del barri i pel barri.

SOM BARRI PERQUÈ FEM BARRI! SANTS NO ES VEN!

Publicado por Stop Tanatori

Defensem el barri, l'espai públic i el patrimoni dels especuladors que pretenen fer-nos fora dels nostres espais. Ja ho van aconseguir amb el Happy Parc.

Crea tu página web en WordPress.com
Empieza ahora
A %d blogueros les gusta esto: